The Way of Zen

tori japan

Onze collectie ‘The Way of Zen’ is geïnspireerd op het boek met dezelfde titel van Alan Watts. Waarin Alan de principes en de praktijk van Zen verklaart. Watts zag Zen als ‘een van de kostbaarste geschenken van Azië aan de wereld’.

Alan Watts

Een korte frase van het boek:

Rustig zitten, niets doen

In het leven waarderen we niets meer dan spontaniteit en natuurlijkheid. Dit is de onmiskenbare toon van oprechtheid die de actie markeert die niet is bestudeerd en gekunsteld. Want een man belt als een gebarsten bel als hij denkt en handelt met een gespleten geest – het ene deel staat opzij om het andere te verstoren, te beheersen, te veroordelen of te bewonderen. Maar de geest of de ware aard van de mens kan niet echt worden gesplitst. Volgens een Zenrin-gedicht is dat zo:

Als een zwaard dat snijdt, maar zichzelf niet kan snijden;

Als een oog dat ziet, maar zichzelf niet kan zien.

De illusie van de splitsing komt van de poging van de geest om zowel zichzelf te zijn als zijn idee van zichzelf, van een tafal verwarring van feit met symbool. Om een ​​einde te maken aan de illusie, moet de geest stoppen met proberen te handelen naar zichzelf, naar zijn stroom van ervaringen, vanuit het standpunt van het idee van zichzelf dat we het ego noemen. Dit komt tot uitdrukking in een ander gedicht van Zenrin als

Rustig zitten, niets doen,

De lente komt en het gras groeit vanzelf.

Dit ‘op zichzelf’ is de natuurlijke manier van handelen van de geest en van de wereld.

Meditatie kan ons helpen meer synchroon te lopen met ons innerlijke zelf en authenticiteit. Door er een ritueel omheen te creëren, helpt het ons om meditatie in onze levensstijl op te nemen. Neem je moment, creëer je stilteruimte, verbrand je wierook en ga rustig zitten en doe niets.

The Way of Zen meditatiepakket

Bestel dit complete pakket bestaande uit:

  • Wierookbrander
  • 2 doosjes wierook (80 uur brandtijd per doosje)

Tijdelijk extra voordelig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *